OFFICIEEL: Dramatische resultaten kosten Pearson de kop bij Oud-Heverlee Leuven

OFFICIEEL: Dramatische resultaten kosten Pearson de kop bij Oud-Heverlee Leuven

03-02-2019 16:00
2

Oud-Heverlee Leuven gaat op zoek naar een nieuwe coach. OHL besloot zondag om de Engelsman Nigel Pearson (55) te ontslaan vanwege de teleurstellende resultaten. Pearson stond sinds september 2017 aan het roer bij de club uit de Eerste Klasse B.

Oud-Heverlee Leuven laat in een communiqué weten dat het geduld op was. 'We kunnen niet naast de slechte resultaten kijken, die OHL in een moeilijk parket hebben gebracht. Daarom vindt de raad van bestuur het nodig een verandering door te voeren om de resultaten van de komende wedstrijden positief te beïnvloeden. Iedereen binnen OHL is dankbaar voor het werk dat Nigel heeft verricht in de afgelopen 16 maanden en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière', klinkt het op de eigen website.

Joachim Mununga zal in de aanloop naar het duel met KV Mechelen (volgende week zaterdag) de honneurs waarnemen. Ondertussen zal OHL op zoek gaan naar een geschikte opvolger van Pearson. OHL is dit seizoen qua puntenaantal de zwakste ploeg in 1B en sprokkelde slechts zeven punten in de laatste tien matchen. Die ondermaatse prestaties kosten Pearson dus zijn job.