Pozuelo bezorgt Genk alsnog winst na moeilijke wedstrijd tegen Waasland-Beveren

02-02-2019 22:20 Laatste update: 22:29
14

Genk heeft het nog niet makkelijk gehad in 2019. Na het verlies tegen Moeskroen maakte ook Waasland-Beveren het de Limburgers moeilijk. Uiteindelijk kon Genk toch nog de drie punten pakken: 1-2.

Genk begon met een belegering van het doel van Waasland-Beveren. Een doelpunt viel er ook, maar dan niet in het voordeel van de Limburgers. De leiders stonden na iets meer dan tien minuten voetballen op achterstand. Boljevic haalde een vrije trap enig mooi uit de lucht en trapte beheerst binnen.

Meteen na het doelpunt reageerde Genk met heel wat aanvalsgolven. Het was toch verrassend Waasland-Beveren dat de beste kansen bleef krijgen. Genk bleef het meeste balbezit hebben, Davy Roef bleef werkloos. Bij de rust stond het dan ook nog steeds 1-0.

Genk recht de rug
Genk begon sterk aan de tweede helft, met een goede Alejandro Pozuelo op kop. Roef moest nu wel meermaals ingrijpen. Bij één ingreep ging de doelman in de fout. Bij corner nummer elf kwam hij te snel uit. Aly Samatta profiteerde en kopte hard binnen: 1-1.

Het water stond aan de lippen van Waasland-Beveren. De thuisploeg kwam er helemaal niet meer aan te pas, Danny Vukovic kreeg het koud. Roef werd meermaals aan het werk gezet, maar een doelpunt viel er niet. De Waaslanders probeerden het vooral op de counter, twee keer bijna met succes.

Uiteindelijk moest Genk andermaal rekenen op een klasseflits van Ruslan Malinovskyi en Pozuelo. Louis Verstraete verloor de bal, het duo van Genk profiteerde maximaal: 1-2. Na tijdrekken van Samatta en Paintsil kwam Waasland-Beveren niet meer aan een kans. Het bleef 1-2.