Barcelona loopt averij op: twee goals Messi niet genoeg over overwinning

02-02-2019 20:45 Laatste update: 20:46

FC Barcelona heeft in de strijd om de Spaanse landstitel averij opgelopen tegen Valencia. De Catalanen vochten zich via Lionel Messi wel terug van een 0-2 achterstand, maar konden puntenverlies niet voorkomen.

Bij Barcelona begon de 21-jarige Carles Aleñá, product van de eigen opleiding. in de basis. Valencia begon brutaal aan de wedstrijd en nam zelfs de leiding. Kévin Gameiro bracht de bezoekers op voorsprong. Niet veel later kregen de bezoekers een strafschop, die werd benut door Dani Parejo. Barcelona moest op zoek naar de aansluitingstreffer en die kwam er nog voor rust. Vanaf elf meter schoot Lionel Messi de 1-2 binnen.

Na rust kwam Jordi Alba in de ploeg voor Nélson Semedo. In Catalonië hoopte men op een nieuwe remontada, maar die bleef uit. In het eerste kwartier na rust waren de beste kansen zelfs voor de bezoekers, maar Valencia verzuimde de marge weer te vergroten naar twee. Via een tweede goal van Messi kwam Barcelona uiteindelijk toch op gelijke hoogte.

Niet lang daarna moest Messi naar de kant om aan een spierblessure behandeld te worden. Tot opluchting van het publiek keerde hij terug binnen de lijnen, maar ook de Argentijn wist de koploper van de Primera Division niet meer aan een overwinning te helpen.