Nu al populair: In tegenstelling tot Witsel zit het Fellaini ook fonetisch mee

Nu al populair: "In tegenstelling tot Witsel zit het Fellaini ook fonetisch mee"

Gepubliceerd: zaterdag 2 februari 2019 om 16:17za 02-02-2019 om 16:17

Laatste update: zaterdag 2 februari 2019 om 16:25za 02-02-2019 om 16:25

Na Axel Witsel, Yannick Carrasco en Mousa Dembélé koos met Marouane Fellaini ook een vierde Rode Duivel voor de Chinese vlucht. Bij Shangdong Luneng zal de middenvelder vooral veel centen opstrijken, al is de club een wat vreemd eendje in de bijt in China.

Jurgen Vandervelde is een kenner van het Chinese voetbal en schetst de club waarbij Fellaini terecht komt. "Luneng is de enige grote club van de provincie Shandong. Die ligt begrepen tussen, maar geïsoleerd van de druk in de wereldsteden als Shanghai en Peking. Ze telt een fanatieke en naar Chinese normen ook gepassioneerde achterban", geeft Vandervelde Fellaini hoop op Sporza.

De vergelijking met Manchester United gaat natuurlijk niet op, maar toch. "Noem het het Antwerp of KV Mechelen van China, met supporters die zich wekelijks suf zingen en zich steevast tooien in een haast verblindend oranje. Op dat vlak roept het ook wel ergens visuele gelijkenissen op met het Oranjelegioen van onze noorderburen."

Fellaini is nu al razend populair in China, aangezien Manchester United er de meest gevolgde voetbalclub is. Bovendien ziet Vandervelde nog een ander, weliswaar opvallend voordeel. "Het zit Fellaini immers ook fonetisch mee, want zijn naam is in tegenstelling tot die van Witsel makkelijk te herinneren en vlotjes uit te spreken: Fèi lái ní", haalt onze landgenoot zijn beste Chinees boven.

Poll

Snap jij de keuze van Fellaini?

(125 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws