Krijgt Astridpark oude Bolasie te zien? In zijn dagje deed hij defensies pijn

Krijgt Astridpark oude Bolasie te zien? "In zijn dagje deed hij defensies pijn"

02-02-2019 14:56
12

De transferperiode werd niet helemaal wat de supporters van RSC Anderlecht ervan verwacht hadden, maar met Kara Mbodji, Peter Zulj en Yannick Bolasie streken er wel drie spelers met een mooi cv neer. Al staan er bij de meerwaarde van die laatste nog enkele vraagtekens.

Ooit was Bolasie een sensatie in de Premier League, maar een zware knieblessure katapulteerde hem ver terug. In Brussel moet de Congolees weer zijn beste niveau gaan benaderen. "Toen hij in 2016 naar Everton kwam, was hij een speler met kracht en snelheid. Als hij zijn dagje had, kon hij defensies echt pijn doen. Maar sinds zijn zware knieblessure staat er toch een vraagteken achter zijn naam", bevestigt Phil Kirkbride, een Engelse journalist, aan Sporza.

In de eerste seizoenshelft kreeg Bolasie de kans om zich te bewijzen bij Aston Villa. Dat draaide niet goed uit, waarop de aanvaller terugkeerde naar Everton. "De coach heeft duidelijk gemaakt dat hij niet in zijn plannen voorkomt en hij een andere club moet zoeken. Hij had geen enkele kans meer om bij Everton aan de bak te komen. Hij heeft heel wat kwaliteiten, heeft een hele trukendoos. Maar door die knieblessure is het toch een beetje een gok", besluit Kirkbride.