“Fellaini zal een grotere impact maken dan andere Rode Duivels in China”

“Fellaini zal een grotere impact maken dan andere Rode Duivels in China”

Gepubliceerd: zaterdag 2 februari 2019 om 13:20za 02-02-2019 om 13:20

De transfer van Marouane Fellaini naar Shandong Luneng is afgerond. China-kenner van Sporza Jurgen Vandervelde velt zijn oordeel over de lucratieve transfer van de Rode Duivel.

Volgens Vandervelde is dit een droomtransfer voor Fellaini, die zo landgenoten Axel Witsel, Yannick Carrasco en Mousa Dembélé voorgaat. "Er treedt intussen misschien al wat gewenning op wat betreft "bronzen" Belgen die de stap naar China maken, maar zonder de financiële condities erbij te halen is deze overgang voor Chinezen alvast van een andere grootteorde. Dit zal een algemeen diepere impact hebben dan de vorige drie landgenoten."

"De "krijger" Fellaini is populair door zijn bijdrage bij de nationale ploeg en zijn niet te onderschatten verbinding met het sterkste clubmerk in Azië: Manchester United. Zowel voor de speler, de familie als voor de geauthoriseerde Chinese makelaar is dit een overwinning. Fellaini maakt de juiste keuze na meer dan 10 jaar in de loodzware Premier League, waarbij hij telkens criticasters het hoofd moest bieden”, aldus Vandervelde.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws