Anderlecht greep nipt naast topspits: “Bij zo’n scenario stress je wel”

Anderlecht greep nipt naast topspits: “Bij zo’n scenario stress je wel”

02-02-2019 11:28
7

Michael Verschueren had de moeilijke opdracht om toptransfers tijdens de winterperiode voor RSC Anderlecht te realiseren. Peter Zulj en Kara Mbodj waren al aangekomen en paars-wit was nog op zoek naar offensieve versterking. Uiteindelijk werd Yannick Bolasie op het nippertje ingelijfd.

Maar het had niet veel gescheeld of Anderlecht had zijn beoogde topspits binnen kunnen halen. Verschueren bevestigt tegenover Het Nieuwsblad dat Facundo Ferreyra op een haar na binnen was. “Drie dagen voor de deadline dacht ik onze topspits beet te hebben. Dinsdagnacht kwam ik terug uit Lissabon met het akkoord van Benfica voor een huur met aankoopoptie van Facundo Ferreyra.”

Espanyol kwam echter plots op de proppen. “Die zag België zitten, tot Espanyol aanklopte. Het is niet dat Anderlecht geen grote namen meer kan aantrekken, maar tegen de Primera Division moeten we het afleggen. Bij zo'n scenario stress je wel.”

“De laatste drie dagen sliep ik bijna niet meer”, vervolgt Verschueren. “Ons huiswerk moest af raken, maar de alternatieven waren niet simpel. Natuurlijk waren we overtuigd van de Iraniër Sardar Azmoun. Tot we zijn prijs hoorden. Ja, we konden zotte zaken doen, maar voor de club is dat niet gezond.”