OFFICIEEL: Genk bevestigt na sluiten van transfermarkt toch nog deal

OFFICIEEL: Genk bevestigt na sluiten van transfermarkt toch nog deal

02-02-2019 08:18 Laatste update: 08:24
2

Genk heeft nog voor het sluiten van de transferperiode een transfer gerealiseerd. Het haalt de Japanse international Junya Ito.

Dat meldt Genk via de officiële kanalen. De Limburgers huren de Japanse flankaanvaller (25) voor anderhalf seizoen van Kashiwa Reysol, dat afgelopen seizoen naar de Japanse Tweede Klasse degradeerde. Genk wist ook een aankoopoptie te bedingen.

Ondanks die degradatie was Ito wel een uitblinker. Hij was goed voor negen doelpunten en zeventien assists in 41 wedstrijden. In totaal speelde hij 162 in de Japanse hoogste klasse. Daarin scoorde hij 26 keer en was hij goed voor 35 assists. Hij kwam ook twaalf keer uit voor de nationale ploeg, waarin hij twee keer scoorde.

'Junya is enorm explosief en snel. Hij heeft een groot loopvermogen en zorgt met zijn aanvallend spel steeds voor dreiging', omschrijft Genk de speler. 'KRC Genk is verheugd met het aantrekken van de ervaren Ito en kijkt uit naar zijn acties in de Luminus Arena. Ito speelde gisteren de finale van de Asia Cup met Japan tegen Qatar. Hij zal zo snel mogelijk afreizen naar Genk', klinkt het.