Na de matchen was Schrijvers nukkig, hij wist niet waarom hij niet speelde

"Na de matchen was Schrijvers nukkig, hij wist niet waarom hij niet speelde"

02-02-2019 08:34
6

Siebe Schrijvers kent een begin met vallen en opstaan bij Club Brugge. Hij is nog steeds niet zeker van een basisplek, maar is wel topschutter bij Blauw-Zwart. Schrijvers zelf lijkt alvast te geloven dat hij meer kansen verdient.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen blonk Schrijvers uit bij de Bruggeling. Hij begon echter op de bank in de competitie. "Dat hij scoorde, maar toch niet vaak speelde, knaagde enorm aan hem", zegt zijn goede vriend Dominic Sabbadini in Het Laatste Nieuws.

"Na de matchen was hij nukkig. Hij wist niet waarom hij niet speelde. Toen we elkaar berichtjes stuurden, reageerde hij niet zoals anders." Dat bevestigt Aaron Dhondt, zijn ex-ploegmaat bij Waasland-Beveren. "Siebe vond dat hij zijn plaats verdiende, maar toch zou hij die frustraties nooit echt uiten. Hij sprak ook niet over andere spelers die wél speelden, hij keek alleen naar zichzelf."

Schrijvers krijgt inmiddels steeds vaker kansen. Met succes, met zijn acht doelpunten en twee assists is hij al beslissend geweest voor Club Brugge dit seizoen. "Nu is het veel aangenamer om met Siebe over het voetbal te praten", lacht Dhondt. "Dat hij nu in de basis staat, is geen verrassing. Toen hij op de bank zat, voelde je aan alles dat Siebe zich wou bewijzen."