Genk laat goudhaantje Zhegrova gaan: Dan laat je de supporters in de steek

Genk laat goudhaantje Zhegrova gaan: "Dan laat je de supporters in de steek"

02-02-2019 07:00
4

KRC Genk kon deze wintermercato flink uitpakken met het behouden van Alejandro Pozuelo. Toch is de wintermercato niet helemaal positief uitgedraaid. Zo ziet Genk goudhaantje Edon Zhegrova vertrekken, die richting FC Basel trekt. Genk kon de ontevreden Kosovaar niet houden.

Nochtans wilde Genk hem aanvankelijk niet laten gaan. "Wij hadden heel graag met hem voortgewerkt", zegt Philippe Clement in Het Laatste Nieuws. "Wij hebben hem de afgelopen zes maanden hele goede stappen zien zetten, maar we zien ook nog wat de werkpunten zijn. Daar is hij duidelijk minder van overtuigd", zegt de trainer van Genk.

"Ik heb veel ervaring met jonge spelers en sommigen zijn heel ongeduldig. Jammer genoeg valt Edon in die categorie. Hij vindt dat hij veel meer had moeten spelen die voorbije zes maanden en dat gevoeld wordt dan ook nog eens heel erg gevoed vanuit zijn entourage", aldus Clement.

Zhegrova stuurt zijn kat
Zhegrova maakte duidelijk dat hij wou vertrekken door niet naar de training te komen. "Ik heb begrip voor spelers die meer willen spelen, maar de manier waarop je dat kenbaar maakt is voor mij ook belangrijk. Als je zoals Edon niet op training verschijnt, dan laat je de groep in de steek en dan laat je de supporters in de steek. Voor spelers die hier niet met hun hart zijn is er geen plaats, die kunnen best vertrekken", is Clement streng.