Ruzie duurt voort: 'amateur' Vreven krijgt gepeperde brief uit Mechelen

Ruzie duurt voort: 'amateur' Vreven krijgt gepeperde brief uit Mechelen

Gepubliceerd: vrijdag 1 februari 2019 om 20:30vr 01-02-2019 om 20:30

Laatste update: vrijdag 1 februari 2019 om 20:33vr 01-02-2019 om 20:33

Afgelopen weekend ging het er heet aan toe op de persconferentie na Beerschot-Wilrijk - KV Mechelen (0-0). Coach Wouter Vrancken van KV Mechelen stapte vroegtijdig op na een conflict met Stijn Vreven, die hem vervolgens 'amateur' noemde. Dat nemen de fans van KV Mechelen niet zomaar.

"Laten we beginnen bij het begin. U hebt zes weken de tijd gehad om met uw ploeg klaar te zijn voor de eerste periode. U kwam bijzonder goed uit de startblokken, moet ik zeggen. 1-3 voor staan op het veld van Tubeke en het nog weggeven. ‘Amateur’ Wouter Vrancken zat op dat moment nog op de bank bij … KV Kortrijk. Als T2 nota bene", staat onder meer te lezen in die brief.

"KV Mechelen pakt de eerste periode, ondanks dat Wouter Vrancken er metéén werd ingegooid en u zes weken kreeg om uw ploeg klaar te stomen. Nochtans startte Malinwa ook niet uitstekend aan die eerste periode. Vergeet dus uw "we kietelen de gedoodverfde kampioen". U heeft uw ploeg niet klaar gekregen van bij de start. Want was het ook niet uw hoofd dat op het kapblok lag na een mindere reeks (9 op 21) in de eerste periode?"

De attitude schiet duidelijk al een tijdje in het verkeerde keelgat. "In de week voor de topper tussen beide clubs, nota bene tussen twee halve finales van de Beker van België in, kan uw club het niet laten een paar emmers stront over KV Mechelen te kieperen. Bestuurslui die spottelijk wijzen richting Malinwa zonder enige bewijzen, spelers die de scheidsrechter onder druk zetten of die spelers van de tegenpartij openlijk dom noemen. En u kon het ook niet laten door de druk te leggen op de scheids. Zelfs tegen negen man weet u niet te winnen..."

Roeselare en Tubeke
De fans van KV Mechelen hebben duidelijk vertrouwen in de promotie. "We zijn nu al bezig met ruw schetsen voor een standbeeld te maken voor onze 'amateur'. Want hij is namelijk van plan om KV Mechelen terug te brengen naar waar het thuis hoort: in de Jupiler Pro League en bovendien speelt hij de bekerfinale. U mag dan met uw cluppie nog een jaartje de verplaatsingen maken naar Roeselare en Tubeke, met alle respect voor die clubs uiteraard. Zij bezitten namelijk meer charmes in één steen van het stadion dan u en heel uw clubje."

De volledige brief is hier te lezen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws