We hebben geluk gehad met Batshuayi, dit had ik woensdag niet zien aankomen

"We hebben geluk gehad met Batshuayi, dit had ik woensdag niet zien aankomen"

01-02-2019 19:49

Michy Batshuayi zoekt nog maar eens andere oorden op. De komende maanden moet de Rode Duivel doelpunten maken voor Crystal Palace. Dat die deal pas helemaal op het einde van de wintermercato tot stand kwam, bewijzen de woorden van trainer Roy Hodgson.

"Het was wel onverwacht, ja", tekende Het Nieuwsblad op uit de mond van Hodgson. "We hebben een beetje geluk gehad dat hij nergens anders naartoe gestuurd werd. Dit is iets dat ik woensdagavond niet had zien aankomen, ook al was er een sprankeltje hoop. We spraken al over hem nog voor de wintermercato opende. We dachten aanvankelijk dat hij weer uitgeleend zou worden, maar misschien niet aan een club in Engeland."

“Helemaal op het einde besliste Chelsea echter nog dat wij de voorkeur wegdroegen en we zijn daar meteen opgesprongen. Batshuayi is een speler die het missende stukje van onze puzzel zou kunnen zijn. Hij kan scoren, dat bewijzen zijn statistieken", aldus de Brit. Crystal Palace kan Batshuayi alvast goed gebruiken: de Londenaren staan momenteel slechts vijftiende in de Premier League.

Of de aanvaller meteen zal spelen, wilde Hodgson niet ronduit zeggen, maar tussen de regels door valt dat wel te verstaan. "Ik zie hem deze middag", vertelde hij vrijdagmiddag. "Zijn vliegtuig komt zo aan, dus ik zal met hem spreken. Hij was fit genoeg om te spelen voor Valencia, dus ik heb er geen twijfel over dat hij dat ook voor ons zal zijn."