Puel in zevende hemel: Ken Tielemans al van voor doorbraak bij Anderlecht

Puel in zevende hemel: "Ken Tielemans al van voor doorbraak bij Anderlecht"

01-02-2019 18:05
11

Youri Tielemans werd op de slotdag van de wintermercato nog betrokken in een ruildeal. De Rode Duivel verkast voor zes maanden van AS Monaco naar Leicester City, terwijl Adrien Silva de omgekeerde weg bewandelt. Trainer Claude Puel is een tevreden man.

"Ik kende hem al nog voor hij doorbrak bij Anderlecht", verwijst de Fransman op de clubwebsite van Leicester naar de jeugdjaren van Tielemans. "Hij was toen nog een jonge speler, maar hij deed zijn best in verschillende omstandigheden. Hij scoorde ook veel voor een middenvelder. Ik hoop dat hij voor ons het verschil kan maken. Hij is een jonge speler, maar heeft al veel maturiteit. Iemand met veel intelligentie ook", somt Puel de sterktes van Tielemans op.

"Ik zei eerder al dat het belangrijk is om het evenwicht in het team te behouden. Door deze move met Adrien en Youri is dat mogelijk. Het was moeilijk voor Adrien om zijn focus bij deze club te houden, dus was het belangrijk dat we een andere optie vonden. Youri geeft ons de mogelijkheid om met twee of drie middenvelders te spelen. Dat zal goed zijn voor onze ploeg", kijkt Puel al eens naar het tactische plaatje.