'Tottenham bood ons aan om Janssen op het vliegtuig te zetten. We zeiden nee'

'Tottenham bood ons aan om Janssen op het vliegtuig te zetten. We zeiden nee'

01-02-2019 16:24
1

Vincent Janssen is nooit in beeld geweest bij Schalke 04, vertelt technisch directeur Christian Heidel van de Duitse club. De overbodige Tottenham Hotspur-spits leek hard op weg naar een huurtransfer, maar die kwam er uiteindelijk niet.

Volgens de berichten was er niet genoeg tijd meer om Janssen medisch te keuren, maar Heidel komt met een ander verhaal. "Tottenham heeft donderdag om 16.15 uur aangeboden om de speler op het vliegtuig te zetten. We hebben nee gezegd. Dat de transfer is afgeketst heeft niets met financiële redenen te maken", zegt Heidel vrijdag op een persconferentie.

Schalke zocht een spits en had meerdere opties. "Maar we hebben met geen enkele spits onderhandeld. We hadden wel spelers kunnen krijgen, maar er zat er geen een bij die Schalke verder zou helpen", zegt Heidel.

En dus sluit Janssen weer aan bij de selectie van Tottenham. Verrassend genoeg zei manager Mauricio Pochettino twee weken geleden nog dat Janssen niet in zijn plannen voorkomt, maar daar kwam hij vrijdag op terug.