Bezus heeft nog belangrijk werkpunt: Ik probeer daaraan te werken

Bezus heeft nog belangrijk werkpunt: "Ik probeer daaraan te werken"

01-02-2019 11:45
4

KAA Gent kroop woensdag door het oog van de naald in de Croky Cup. Roman Bezus trapte de beslissende penalty binnen en lijkt een zekerheid te worden onder coach Jess Thorup.

Bezus kwam nog maar pas over van STVV, maar Thorup lijkt van plan om de driehoek Esiti-Odjidja-Bezus te gebruiken als vaste middenveld. Bezus moet dan de dirigent worden. "Het is na vijf dagen nog te vroeg om van mij al een leider te maken. Ik vind Vadis eerder een verdedigende middenvelder, terwijl ik aanvallender ben. Maar we voelen elkaar uitstekend aan", geeft hij aan in Het Nieuwsblad.

Bezus moet wel nog efficiënter worden: hij heeft voorlopig maar drie goals en drie assists. "Ik besef het en ik probeer er aan te werken. Ik moet vooral meer scoren, maar ik ben nu eenmaal een teamspeler. Als we nu ook nog Play-Off 1 halen, maakt het niet uit hoeveel keer ik heb gescoord."

De beker is echter het hoofddoel. "Weet je, er blinken eigenlijk al drie bekers op mijn erelijst. Twee met Dinamo Kiev en één met Vorskla Poltava. Maar in al die finales speelde ik niet of nauwelijks. Ik wil nu ook eens écht een beker winnen."