Zuur voor Anderlecht: 'Ex-speler loodste Markovic naar Fulham'

Zuur voor Anderlecht: 'Ex-speler loodste Markovic naar Fulham'

01-02-2019 09:18 Laatste update: 09:29
6

Liverpool en Lazar Markovic hebben afscheid van elkaar genomen. De Servische middenvelder heeft op deadline day een contract getekend bij Fulham.

Beide clubs hebben dat bevestigd. Markovic speelde ruim vijf seizoenen lang bij Liverpool, maar een vaste waarde werd hij daar nooit. De middenvelder werd verhuurd aan Fenerbahçe, Sporting Portugal, Hull City en Anderlecht. Dit seizoen trainde hij mee bij Liverpool 023. Fulham verlost hem uit z'n lijden. Hij wordt transfervrij overgenomen.

Fulham-spits en ex-Anderlechtspeler Aleksandar Mitrovic heeft bij de technische staf van de club een goed woordje gedaan voor Markovic, zo meldt de club. "Lazar Markovic is een geweldige jonge speler", zegt voorzitter Tony Khan op de clubsite van Fulham.

"We zijn blij om hem voor de rest van het seizoen over te nemen van Liverpool. Lazar staat bekend als een goede teamgenoot. Hij heeft de steun van onze manager (Ranieri, red.) en heeft het talent om onze aanval te versterken." 

Markovic werd in 2014 opgehaald bij Benfica, waar hij slechts een seizoen speelde. Die club kocht hem van Partizan Belgrado.