OFFICIEEL: Standard slaat geweldige slag met toptalent Halilovic

OFFICIEEL: Standard slaat geweldige slag met toptalent Halilovic

31-01-2019 23:17 Laatste update: 23:30
6

Standard Luik heeft haar langverwachte topdeal afgerond. Alen Halilovic, die al enkele jaren te boek staat als een Europees supertalent, maakt de overstap van AC Milan. Het gaat om een huurovereenkomst van anderhalf jaar mét aankoopoptie. 

De supporters van Standard kregen op de slotdag van deze mercato een flinke klap: sterkhouder Christian Luyindama verkast namelijk naar Turkije. In ruil kan Sclessin zich straks wel verwarmen aan Halilovic. De Kroaat verlaat dus Milaan, waar hij op een zijspoor zat, ondanks zijn veelbelovende cv.

In zijn thuisland speelde Halilovic zich al op jonge leeftijd in de kijker van de allergrootste clubs. Een ware transferoorlog barstte los, waarna FC Barcelona uiteindelijk aan het langste eind trok. Die stap bleek echter te groot, want in Barcelona wist de aanvaller zich niet door te zetten, ook niet na enkele uitleenbeurten.

Aangezien ook AC Milan geen soelaas bood, hoopt Halilovic het etiket van 'eeuwige belofte' nu definitief van zich af te schudden in Luik. Bij Standard mag hij zich dus anderhalf jaar lang bewijzen op uitleenbasis, al bedongen de Rouches ook een aankoopoptie van twee miljoen euro.