OFFICIEEL: Geen Edmilson, wel 'Samurai of the Bosporus' voor Besiktas

OFFICIEEL: Geen Edmilson, wel 'Samurai of the Bosporus' voor Besiktas

31-01-2019 21:40

Shinji Kagawa zet zijn loopbaan voort bij Besiktas, dat ook dacht aan Junior Edmilson. De 29-jarige Japanner komt tot het einde van het seizoen op huurbasis over van Borussia Dortmund, waar hij op een zijspoor was beland.

Kagawa keerde in de zomer van 2014 terug bij Die Borussen, na een avontuur bij Manchester United. De Premier League-grootmacht betaalde in 2012 zestien miljoen euro voor hem, maar liet hem twee jaar later voor de helft van dat bedrag terugkeren. Bij Dortmund nam het perspectief voor de spelmaker echter steeds meer af.

Trainer Lucien Favre doet nauwelijks een beroep op Kagawa, die dit seizoen in slechts twee competitieduels meedeed. Zijn laatste duel in de Bundesliga dateert van 26 september en de laatste maanden zat hij vaak niet eens bij de wedstrijdselectie.

In Istanbul lonkt wel speeltijd voor Kagawa, die een belangrijke kracht was in het team van Dortmund dat in 2011 en 2012 kampioen van Duitsland werd. Zijn contract in het Signal Iduna Park loopt nog tot medio 2020 door. Besiktas kondigt hem aan als The Samurai of the Bosphorus.