OFFICIEEL: Barcelona betaalt 12 miljoen euro voor 'nieuwe Dani Alves'

OFFICIEEL: Barcelona betaalt 12 miljoen euro voor 'nieuwe Dani Alves'

31-01-2019 20:37

Ook FC Barcelona komt in actie op de laatste dag van de winterse transferperiode. De Braziliaanse verdediger Emerson Aparecida Leite de Souza Junior, kortweg Emerson, komt na dit seizoen over van Atlético Mineiro.

Dat bevestigt Barça donderdagavond via de officiële kanalen. Emerson meldt zich op 1 juli in Camp Nou, net als Ajacied Frenkie de Jong. Barcelona laat weten dat het twaalf miljoen euro betaalt aan Atletico Mineiro. Emerson heeft zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract.

De transfer is bijzonder, omdat Emerson de komende jaren niét voor Barcelona speelt. Atlético Mineiro verhuurt hem de komende zes maanden aan Real Betis. Betis en Barça delen vervolgens de transferrechten, maar de Andalusiërs houden in elk geval tot medio 2021 de beschikking over hem. Barça kan hem dan weer voor zes miljoen terughalen.

De twintigjarige rechtsback speelde pas een jaar bij Atletico Mineiro, dat hem overnam van Ponte Preta. Op dit moment is Emerson actief op het Zuid-Amerikaanse kampioenschap voor spelers tot twintig jaar. In Brazilië wordt hij vergeleken met voormalig Barça-speler Dani Alves.

Dat Barcelona al volop bezig is met volgend seizoen, mag een understatement heten. De Catalaanse grootmacht rondde ook al de zomertransfers van De Jong (Ajax) en Jean-Clair Todibo (Toulouse) af. Todibo maakt mogelijk al eerder de overstap naar de koploper van de Primera División.