OFFICIEEL: KV Kortrijk versterkt zich met doelman van Manchester United

OFFICIEEL: KV Kortrijk versterkt zich met doelman van Manchester United

31-01-2019 20:08
1

De transfer van Joel Dinis Castro Pereira naar KV Kortrijk hing al in de lucht, maar donderdag kon Kortrijk de doelman dan eindelijk woren voorgesteld aan de fans. Kortrijk huurt de Zwitserse sluitpost met Zwitserse roots voor zes maanden van Manchester United.

'Hij werd in 2012 door Manchester United weggeplukt bij Neuchâtel Xamax uitkomend in de hoogste voetbaldivisie van Zwitserland.Joel doorliep verschillende jeugdreeksen van Manchester United. Om ervaring op te doen als jonge doelman werd hij enkele seizoenen uitgeleend', schrijft de Veekaa over de eerste winteraanwinst.

De 22-jarige Pereira maakte minuten bij AFC Rochdale, Belenenses en Vitória Setúbal. Pereirea speelde ook drie duels in de hoofdmacht van Manchester United. Pereira kwam in het kalenderjaar 17 drie keer in actie. Eenmaal in de Premier League, eenmaal in de FA Cup en eenmaal in de League Cup. Pereira keepte in het jaargang 2016/17 de laatste match van de competitie en hield bij zijn Premier League-debuut zijn doel schoon tegen Crystal Palace (2-0).

Met het aantrekken van Pereira is Club Brugge momenteel de enige club in de Jupiler Pro League die deze wintermercato nog geen inkomende transfer heeft gerealiseerd.