'Voormalig Anderlecht-flop Trezeguet wil last-minute nog toptransfer forceren'

'Voormalig Anderlecht-flop Trezeguet wil last-minute nog toptransfer forceren'

31-01-2019 18:24
2

Kent u Mahmoud Hassan, beter bekend onder zijn voetbalnaam Trezeguet nog? De Egyptenaar die keihard flopte bij Anderlecht maakt al anderhalf jaar naam bij het Turkse Kasimpasa. Genoeg om concrete interesse van grootmacht Galatasaray te ontlokken.

Trezeguet behoort dit seizoen met vijf goals en vijf assists in 19 competitieduels tot een van de smaakmakers in de Süper Lig. De aanvallende middenvelder acht zich rijp voor een stap omhoog. Hij wil Kasimpasa verruilen voor Galatasaray, respectievelijk de nummers zeven en twee op de ranglijst. Het Turkse Fanatik meldt dat Trezeguet zijn vertrekwens officieel kenbaar het gemaakt bij de clubleiding.

Fanatik heeft daarnaast opgevangen dat de onderhandelingen tussen beide clubs al aan de gang zijn. Trezeguet moet hopen dat de deal in extremis in orde komt. Er wordt nog geen transfersom genoemd, maar het staat dan Galatasaray veel meer moet betalen dan dat Kasimpasa deed. Anderlecht ontving afgelopen zomer twee miljoen voor Trezeguet. Inmiddels wordt zijn waarde op ruim vijf miljoen euro geschat.

Bij Anderlecht kwam de 33-voudig international niet verder dan elf optredens en één assist. Bij Royal Excel Moeskroen was hij een stuk succesvoller. Trezeguet liet als huurling in het seizoen 2016/17 zeven goals en vijf assists noteren.