Update: 'Transfer van Touba valt in het water, ondanks akkoord met Monza'

Update: 'Transfer van Touba valt in het water, ondanks akkoord met Monza'

31-01-2019 19:48 Laatste update: 20:18

Admed Touba zet zijn loopbaan voort in de Italiaanse Serie C. De linkerflankverdediger verlaat Oud-Heverlee Leuven en gaat aan de slag bij Monza, de club van eigenaar Silvio Berlusconi.

De 20-jarige Belg zette zijn eerste voetbalstapjes bij Zulte Waregem, maar verhuisde in zomer van 2014 naar de jeugdopleiding van Club Brugge. Bij de hoofdmacht kon hij echter nooit doorbreken. Touba speelde amper 482 minuten in het shirt van Blauw-Zwart.

Afgelopen zomer besloot de linkspoot eieren voor zijn geld te kiezen en hij verhuisde naar Oud-Heverlee Leuven. In de Proximus League brak Touba ook weinig potten. Hij kreeg dit seizoen vijf basisplaatsen en mocht vier keer invallen bij de Leuvenaars.

Touba kan al langer rekenen op interesse uit Italië en nu lijkt de transfer helemaal rond te komen. De linksachter wordt uitgeleend tot het einde van het seizoen, maar Monza bedong ook een aankoopoptie.

Update 19.48: De transfer van Admed Touba lijkt afgeblazen. De speler had nochtans een akkoord met Monza, maar toch is de transfer in het water gevallen.