Transfer Eleke van de baan: 'Geen gesprekken met Anderlecht'

Transfer Eleke van de baan: 'Geen gesprekken met Anderlecht'

31-01-2019 20:31 Laatste update: 20:31
23

FC Luzern heeft het eerste bod van Anderlecht op spits Blessing Eleke afgewezen. Dat bevestigt Remo Meyer, de sportief directeur van de Zwitsers, aan La Dernière Heure

Anderlecht hoopte de Nigeriaanse aanvaller voor een som van één miljoen euro tot het einde van het seizoen te huren. Anderlecht zou Eleke in de zomer dan voor vier miljoen euro definitief over kunnen nemen. Meyer en Luzern gaan niet akkoord met de huursom en optie tot koop. ''Dit is onvoldoende voor een speler als Eleke'', spreekt Meyer duidelijke taal tegen La Dernière Heure.

Meyer gooit de deur echter niet helemaal dicht. ''Tot middernacht kan er nog altijd veel gebeuren'', klinkt het. Paars-wit zoekt op de laatste dag van de mercato dringend naar een centrumspits, nadat topdoelwit Facundo Ferreyra is afgehaakt. Naast Eleke gelden ook Nikolai Komlichenko (Mlada Boleslav) en Ricardo Gomes (Partizan Belgadro) als belangrijke alternatieven voor Ferreyra.

Ondertussen zou Anderlecht wel nog mogen hopen op de komst van Yunus Akgun (Galatasaray).

Update 20.31: De transfer van Blessing Eleke naar Anderlecht is van de baan. All Nigerian Soccer meldt exclusief dat de fysieke spits geen gesprekken voert met de Brusselaars.