'Cercle Brugge krijgt beschikking over middenvelder van moederclub AS Monaco'

'Cercle Brugge krijgt beschikking over middenvelder van moederclub AS Monaco'

31-01-2019 11:07

Cercle Brugge krijgt tot het einde van het seizoen de beschikking over centrale middenvelder Adama Traoré, die op huurbasis overkomt van moederclub AS Monaco.

AS Monaco vecht tegen degradatie en haalt de ene na de andere speler binnen om de selectie te versterken voor de degradatiestrijd. De koopzucht maakt dat er geen plaats is voor meerdere spelers, waaronder Youri Tielemans en ook Traoré. De 24-jarige Traoré kwam dit seizoen zeven keer in actie voor de Monegasken, maar hoeft onder Leonardo Jardim niet te rekenen op speeltijd.

Volgens RMC Sport wil Monaco hem daarom bij Cercle stallen. Traoré was in het seizoen 2013/14 al even op de Belgische velden te bewonderen, toen hij door het Franse Lille werd uitgeleend aan Royal Excel Moeskroen. De vijfvoudig international van Mali kwam destijds echter niet verder dan drie optredens.

Overigens is Traoré herstellend van een dijblessure, waardoor hij niet direct inzetbaar is. Na Paul Nardi, Yoann Etienne, Pierre-Daniel Nguinda, Kévin Appin, Nabil Alioui, Guevin Tormin, Anderson López, Irvan Cardona en Adrien Bongiovanni wordt Traoré al de tiende huurling van Monaco.