Guardiola legt niet te veel eieren in mandje van De Bruyne: Hij heeft hulp nodig

Guardiola legt niet te veel eieren in mandje van De Bruyne: "Hij heeft hulp nodig"

31-01-2019 09:33
1

Manchester City deed dinsdag een erg slechte zaak in de race om de Premier League-titel. De titelverdediger ging met 2-1 onderuit tegen Newcastle United, waardoor koploper Liverpool FC weer wat moeilijker in te halen wordt. De nederlaag kwam er ondanks de aanwezigheid van Kevin De Bruyne.

De Rode Duivel startte voor de vierde keer op rij in de basis, nadat twee zware knieblessures hem het tweede deel van 2018 gekost hadden. Ook onder impuls van De Bruyne wist City het verlies echter niet af te wenden. Onze landgenoot krijgt in Manchester heel wat verantwoordelijkheid: de supporters hopen vurig dat hij hun team naar een hoger niveau zal stuwen.

Pep Guardiola wil die verwachtingen temperen. "De voorbije twee wedstrijden zeiden mensen me dat hij terug is, nadat hij vocht voor zijn comeback. Maar het gaat om iedereen, niet gewoon om één speler", wijst de trainer bij The Sun naar de groepsdynamiek. "Als Kevin goed speelt, is dat zo omdat de verdedigers hem helpen."

"Ik wil geen druk leggen op één paar schouder, op één speler, om onze problemen op te lossen. Dat heb ik nog nooit gedaan. De reden waarom we niet gewonnen hebben, is omdat het nu eenmaal niet onze beste prestatie was. Dat is de enige verklaring", aldus Guardiola.