‘Ferreyra prefereerde Primera Division boven Anderlecht en krijgt zijn zin'

‘Ferreyra prefereerde Primera Division boven Anderlecht en krijgt zijn zin'

31-01-2019 18:55 Laatste update: 18:54
18

RSC Anderlecht wil zich op de laatste transferdag nog absoluut versterken, maar de tijd begint te dringen. Het Nieuwsblad meldde eerder al dat topdoelwit Facundo Ferreyra is afgehaakt. Hij zou geen zin hebben in de Belgische competitie.

Ook de Spaanse aanvaller Sergio Leon zou in Spanje blijven en de 18-jarige spits Yunus Akgün wordt ook geen nieuwe aanwinst. Vooralsnog is Peter Zulj de enige winteraankoop van het zwalpende Anderlecht. Wel circuleren er drie alternatieven voor de offensieve versterking, zo meldt Het Nieuwsblad.

De 22-jarige Blessing Eleke van het Zwitserse Luzern, de 23- jarige Nikolai Komlichenko van het Tsjechische Mlada Boleslav en de 27-jarige Ricardo Gomes van Partizan Belgrado. Komlichenko scoorde 18 keer in 18 wedstrijden, maar Mlado Boleslav lichtte woensdag de aankoopoptie in zijn huurcontract.

De Nigeriaan Eleke is met zijn 1m90 een sterke targetman en zit bij Luzern onder René Weiler. Anderlecht zou de aanvaller willen huren voor 1 miljoen euro met een aankoopoptie van drie miljoen euro. Maar zal Weiler positief spreken over zijn ex-club. Ricardo Gomes scoorde 14 keer voor Partizan en de Serviërs willen hem liever niet verkopen. Het wordt nog zweten voor paars-wit.

Update 18.55: Ferreyra krijgt zin zijn met een overstap naar Espanyol, de nummer vijftien in de stand. Mundo Deportivo meldt dat de deal op de laatste details na afgerond is. Espanyol heeft ook een optie tot koop weten te bedingen bij Benfica. Opvallend genoeg trekt ploegmaat Alfa Semedo in het kielzog van Ferreyra mee naar Barcelona. In het geval van Semedo gaat het om een uitleenbeurt zonder aankoopoptie. Ferreyra zegde Anderlecht af, dat zo goed als zeker wel beet heeft bij Yannick Bolasie (Everton).