FC Barcelona maakt remontada tegen Sevilla compleet met sterke Messi

FC Barcelona maakt remontada tegen Sevilla compleet met sterke Messi

30-01-2019 23:40 Laatste update: 23:45

FC Barcelona heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Copa del Rey. In een heerlijk voetbalgevecht met Sevilla werd het 6-1. Dat was ruim voldoende na de 2-0 nederlaag van vorige week.

In de heenwedstrijd was Quincy Promes de grote uitblinker. De Oranje-international begon echter een stuk minder goed aan het duel in Camp Nou. Na twaalf minuten veroorzaakte hij een strafschop in een duel met Lionel Messi. De Argentijn gunde het doelpunt aan Philippe Coutinho, die het de laatste maanden moeilijk heeft: 1-0.

De vroege openingstreffer was het startschot voor een interessant voetbalgevecht, waarin Barça bij vlagen zijn beste voetbal liet zien. Bovendien was Jasper Cillessen in vorm. Na een klein half uur had hij eerst een weergaloze redding in huis op een poging van André Silva en even later stopte de vaste bekerkeeper van Barça een strafschop van Ever Banega.

Cillessen zag vervolgens hoe Barcelona de score uitbouwde naar 4-0. Ivan Rakitic, opnieuw Coutinho en Sergi Roberto maakten de doelpunten. Een tegentreffer van Guilherme Arana na een slippertje van Cillessen bracht de spanning terug, maar Luis Suarez en Messi, nadat hij eerst nog een megakans om zeep had geholpen, maakten de remontada compleet.

Lees ook: Tiki-taka 2.0: Barcelona maakt ultieme teamgoal met Messi als eindstation