OFFICIEEL: De inkt is droog, Bruma gaat aan de slag bij Schalke 04

OFFICIEEL: De inkt is droog, Bruma gaat aan de slag bij Schalke 04

31-01-2019 14:37 Laatste update: 14:38
10

VfL Wolfsburg-verdediger Jeffrey Bruma lijkt vlak voor het sluiten van de transfermarkt verlost te gaan worden van zijn bijrol in de Volkswagenstad. Volgens BILD hebben FC Augsburg en Schalke 04 interesse in de Nederlanderse centrumverdediger.

Wolfsburg-directeur Jörg Schmadtke windt er in gesprek met de ochtendkrant geen doekjes om. "Dat klopt, beide clubs hebben interesse", laat hij weten aan BILD. Schalke zag de Braziliaan Naldo onlangs naar AS Monaco vertrekken en ziet Bruma als zijn gedroomde opvolger. Augsburg lijkt in te zetten op een uitleenbeurt zonder koopoptie.

Bruma ligt nog tot de zomer van 2021 vast bij de nummer acht van de Bundesliga, die de centrale verdediger echter zo snel mogelijk wil slijten. De 25-voudig Oranje-international drukt met zijn jaarsalaris van drie miljoen euro zwaar op de Wolfsburg-begroting, maar speelde nog geen minuut dit seizoen. Alleen tijdens het thuisduel met Hoffenheim zat hij op de bank.

Update 16.46: Bruma lijkt aan de slag te gaan in Gelsenkirchen. Volgens Funke Sport is de Nederlandse verdediger woensdagmiddag medisch gekeurd door Schalke 04. Aan het Eindhovens Dagblad liet Bruma weten dat hij inderdaad in gesprek is met de huidige nummer twaalf van de Bundesliga. Bruma werd direct na de komst van Fred Rutten ook gelink aan Anderlecht, maar de 25-voudig international blijft dus in Duitsland.

Update 31/01 14.37: Het was een kwestie van tijd voordat Schalke 04 met de bevestiging naar buiten zou komen, maar donderdagmiddag was het dan zover. Schalke 04 huurt Bruma de komende vijf maanden van VfL Wolfsburg.