Havertz (rechts op de foto) viert een zege

'Bayern München haalt alweer talent weg bij concurrent'

'Bayern München haalt alweer talent weg bij concurrent'

30-01-2019 13:28

Mocht Bayer Leverkusen zich dit seizoen níet kwalificeren voor Europees voetbal, dan dreigt de club in de zomer een van z'n beste spelers kwijt te raken aan Bayern München. De kampioen van Duitsland heeft het vizier gericht op Kai Havertz. Dat meldt Sport BILD woensdag. 

Volgens de Duitse boulevardkrant wordt Havertz (19) al minstens drie jaar intensief gescout door Bayern. Leverkusen-directeur Rudi Völler zei afgelopen week nog dat een vertrek van het supertalent niet aan de orde is; volgens Sport BILD is de kans echter aanwezig dat Havertz zélf wil vertrekken wanneer zijn club zich niet weet te plaatsen voor Europees voetbal.

Havertz, dit seizoen goed voor tien goals en vijf assists, heeft in Leverkusen een contract tot medio 2022. Trainer Peter Bosz is laaiend enthousiast over de tiener, die ook al in de nationale ploeg debuteerde. Volgens Sport BILD heeft Havertz een prijskaartje van minimaal 60 miljoen euro. 

Leverkusen kende een belabberde eerste seizoenshelft en besloot trainer Heiko Herrlich eind december op straat te zetten. Onder leiding van Bosz werden in de eerste twee Bundesliga-duels van 2019 drie punten veroverd. Bayer bezet momenteel de negende plek op de ranglijst. Komend weekend staat uitgerekend de clash met Bayern op het programma.