OFFICIEEL: Standard moet seizoen afmaken zonder Luyindama

OFFICIEEL: Standard moet seizoen afmaken zonder Luyindama

31-01-2019 20:00 Laatste update: 19:59
18

Het was deze transferperiode lange tijd rustig bij Standard, maar in de laatste 48 uur zou het met Christian Luyindama wel één van de belangrijkste spelers kwijt kunnen raken. Het Turkse Galatasaray wil er alles aan doen om Luyindama voor het sluiten van de markt nog naar Istanbul halen.

La Dernière Heure meldt dat Standard en bod van liefst 8,5 miljoen euro op de Congolese centrumverdediger heeft ontvangen. Beide partijen onderhandelen naar verluidt al enkele dagen over de transfersom. Dinsdag zat er volgens de Waalse krant nog een verschil tussen vraag en aanbod, maar Standard en Galatasary zouden elkaar naderen. Woensdag raakt alles mogelijk in een stroomversnelling, iets wat ook wordt bevestigd door de entourage van Luyindama.

Standard zou echter eerst bankgaranties willen ontvangen, voordat het definitief instemt met een vertrek. Galatasary leefde immers de Financial Fair Play-regels niet na en kreeg hiervoor in juni 2018 een boete van 6 miljoen euro. In afwachting van een deal, zou Luyindam al wel een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Çim Bom. Het viel journalist Laurens Van Boven ook al op dat Luyindama plots het Instagram-account van de Turkse topclub volgt.

De 25-jarige Luyindama werd in het seizoen 2016/17 een half jaar gehuurd van TP Mazembe, voordat hij in de zomer van 2017 definitief werd overgenomen door Standard. Hij is sindsdien uitgegroeid tot een absolute sterkhouder en sterke leider. Een vertrek naar de nummer twee van de Turkse Süper Lig gaat een enorme aderlating betekenen voor de Rouches.

Update 31/01 16.12: Standard lijkt het na de wintertransferperiode zonder Luyindama te moeten doen. De verdediger is volgens La Dernière Heure op weg naar Galatasaray. Momenteel zit de Congolees in het vliegtuig op weg naar Turkije.

Update 31/01/ 17.12: Volgens La Denière Heure wordt Luyindama uitgeleend aan Galatasaray, dat wel een aankoopoptie heeft. Hoogstwaarschijnlijk is dat een verplichte optie, zoals bij de transfer van Dendoncker naar Wolverhampton. De Turkse topclub staat momenteel financieel niet sterk genoeg om de verdediger meteen definitief aan te trekken.

Update 19.02: Luyindama is aangekomen in Turkije. De Congolese verdediger zal daar zijn contract ondertekenen bij Galatasaray. Het zou dus weldegelijk gaan om een uitleenbeurt met een aankoopoptie. In totaal zou Standard ongeveer negen miljoen euro incasseren.

Galatasaray heeft nu ook zelf bekendgemaakt dat Luyindama binnen is. Hij wordt nu samen met Kostas Mitroglou en Mbaye Diagne genoemd als nieuwe versterking.