'Anderlecht mikt op Ferreyra, maar heeft twee goalgetters achter de hand'

'Anderlecht mikt op Ferreyra, maar heeft twee goalgetters achter de hand'

30-01-2019 07:00 Laatste update: 09:35
7

RSC Anderlecht mikt nog steeds op Facundo Ferreyra. Volgens Portugese media is er zelfs al een akkoord tussen Benfica en paars-wit, maar dat ontkent Anderlecht. Het Laatste Nieuws weet dat de Brusselaars nog een back-up plan hebben.

Ferreyra zelf sluit een transfer naar Anderlecht niet uit, maar dinsdagavond zat hij nog gewoon in de selectie bij Benfica. "Het kan, ja", zei hij in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Maar ik heb allerminst weet van afrondende gesprekken", klinkt het.

Naast Anderlecht trekken ook Sassuolo (Italië) en Espanyol (Spanje) aan de mouw van de  27-jarige centrumspits. Paars-wit zou Ferreyra huren voor achttien maanden mét aankoopoptie, bovendien zal Anderlecht een groot deel van zijn loon (zo’n 2,2 miljoen euro per jaar) overnemen.

Plan B
Indien er toch geen witte rook komt, heeft Anderlecht nog een plan-B achter de hand. Michael Verschueren informeerde al voor Ricardo Gomes (Partizan Belgrado) en Nikolay Komlichenko (Krasnodar). Deze twee spitsen hebben een neus voor doelpunten. Gomes was dit seizoen in 20 duels goed voor 10 goals.  Komlichenko speelde dit seizoen 18 competitieduels en maakte daarin evenveel goals Verder zijn zij ook een pak goedkoper dan Ferreyra. De transferwaarde van Gomes wordt op 1,75 miljoen euro geschat. Terwijl Komlichenko zo'n 1,8 miljoen euro moet kosten. 

Ricardo Gomes in actie 

Nikolay Komlichenko in actie