'Geen kapers op de kust, Tielemans is al in Engeland voor medische testen'

'Geen kapers op de kust, Tielemans is al in Engeland voor medische testen'

30-01-2019 18:26 Laatste update: 18:18
10

Het lijdt geen twijfel meer: Youri Tielemans gaat zijn carrière vervolgen in de Premier League. AS Monaco en Leicester City hebben een akkoord gevonden over een ruildeal, weet The Telegraph

Nadat Thierry Henry vervangen werd door Leonardo Jardim, zijn de kansen van Tielemans weer gekeerd in Monaco. Het is een publiek geheim dat de Portugees geen fan is van de spelstijl van Tielemans. Bovendien wilde Jardim er dolgraag Adrien Silva bij, een landgenoot van Leicester.

Monaco heeft dan ook besloten om Tielemans als pasmunt te gebruiken, hoewel ook Tottenham Hotspur zich recent roerde. De Rode Duivel zal zes maanden aan de slag gaan in de Premier League. Leicester, het huidige nummer tien in Engeland, wordt zijn tweede buitenlandse passage, nadat hij RSC Anderlecht medio 2017 verliet.

Alle partijen hebben dan wel een overeenkomst bereikt, toch kan er nog roet in het eten gestrooid worden. Woensdag moet Tielemans immers nog zijn medische testen afleggen. Als die niets verontrustends aan het licht brengen, ligt de weg naar Engeland open. 

Update 18.26: Kristof Terreur, de Premier League-correspondent, meldt woensdagmiddag via Twitter dat de overstap van Youri Tielemans doorgang zal vinden. Tielemans is in Engeland om woensdagavond zijn medische testen af te leggen. Het gaat om een uitleenbeurt zonder optie tot koop. Terreur spreekt niet over betrokkenheid van Adrien Silva in de deal.