Sensatie in Engeland: City knoeit na bliksemstart, geen 9 op rij voor Solskjaer

29-01-2019 22:47

De clubs uit Manchester beleven een beroerde Premier League-midweek. Manchester City liet in Newcastle dure punten liggen in de strijd om de landstitel en Manchester verloor, na acht zeges op rij, voor het eerst punten onder manager Ole Gunnar Solskjaer.

De regerend landskampioen, met Kevin De Bruyne aan de aftrap, beleefde nochtans een vliegende start op St. James' Park, waar na 25 seconden al de eerste goal genoteerd kon worden. Raheem Sterling vond de opening, David Silva kopte al vallend terug en Sergio Agüero tekende voor de bliksemsnelle voorsprong. Na een kwartier sloeg de Argentijn opnieuw toe, maar zijn 0-2 werd afgekeurd. Vlak voor rust wist Fabian Schär bovendien een inzet van Leroy Sané van de lijn te halen.

Ook na rust wist men geen afstand te nemen, ondanks ruim 75 (!) procent aan balbezit. De nummer zeventien van de Premier League stond een kwartier voor tijd zelfs op een 2-1 voorsprong. José Salomon Rondon schoot na een acrobatische actie de gelijkmaker binnen en Fernandinho gaf een strafschop weg nadat hij ging pingelen in de eigen zestien meter: Matt Ritchie zorgde vanaf de stip voor 2-1. De Bruyne was toen al naar de kant gehaald. Koploper Liverpool komt woensdag in actie tegen Leicester City: bij een overwinning op Anfield groeit het gat met de nummer twee naar zeven punten.

Manchester United was sinds het aantreden van Solskjaer in bloedvorm en heerste ook thuis tegen nummer zestien Burnley. De ploeg van manager Sean Dyche verdedigde echter met man en macht en verbijsterde Old Trafford in de tweede helft. Kort na rust leed Brazilobelg Andreas Pereira knullig balverlies, dat werd afgestraft door Ashley Barnes. Tien minuten voor tijd dook Chris Wood vrij op bij de tweede paal: 0-2. The Red Devils toonden echter veerkracht: de aansluitingstreffer kwam van Paul Pogba, waarna Victor Lindelöf zelfs voor 2-2 zorgde. Romelu Lukaku startte in de basis bij Man U.

Cardiff City speelde zijn eerste wedstrijd sinds de verdwijning van recordaankoop Emiliano Sala, maar wist niet voor een stunt te zorgen bij Arsenal. Pierre-Emerick Aubameyang zette zijn ploeg op het juiste spoor met een benutte strafschop, Alexandre Lacazette verdubbelde de marge en Nathaniel Mendez-Laing zorgde voor de eretreffer: 2-1. Fulham boekte een even knappe als welkome zege op Brighton & Hove Albion, dat een 0-2 voorsprong uit handen gaf. Calum Chambers, Aleksandar Mitrovic (tweemaal) en Luciano Vietto zorgden voor feest op Craven Cottage: 4-2.