Dolgelukkig KV Mechelen stormt naar finale na intense strijd der 1B-clubs

Dolgelukkig KV Mechelen stormt naar finale na intense strijd der 1B-clubs

Gepubliceerd: dinsdag 29 januari 2019 om 22:36di 29-01-2019 om 22:36

Laatste update: dinsdag 29 januari 2019 om 22:38di 29-01-2019 om 22:38

KV Mechelen mag zich opmaken voor de zesde bekerfinale uit de clubhistorie. In de halve finale van de Croky Cup haalden de Antwerpenaren het van Union Saint-Gilloise, net als KV een club uit Eerste Klasse B: 2-1.

De aangekondigde krachtmeting tussen traditieclubs begon met flink wat intensiteit, maar goed voetbal ontbreken. Beide elftallen leken te lijden onder de stress, al nam de thuisploeg na tien minuten wel het heft in handen. Dat moest ook, aangezien de 0-0 uit de heenpartij eerder gunstig bleek voor KV Mechelen. Union acteerde echter slordig, al kreeg Percy Tau plots wel een enorme kans.

Op een diepe bal mocht hij alleen op doelman Michael Verrips afstormen, maar de linkspoot mikte naast de winkelhaak. Die poging schudde de bezoekers wel wakker, want KV Mechelen nam over. Eerst had Rob Schoofs nog te veel tijd nodig, maar luttele minuten later was het wél raak: Igor De Camargo kopte knap raak op voorzet van Nikola Storm. Een aangeslagen Union maakte voor de pauze niets meer klaar.

Dudenpark valt stil
De koffie bleek straf, want Union kwam met verse moed uit de kleedkamers. Dat leek ook meteen te gaan renderen, maar Tau kopte op de bovenkant van de lat. KV Mechelen wist onder de druk uit te komen en maakte de wedstrijd iets voorbij het uur monddood. Invaller Clément Tainmont werd uitstekend gevonden door Storm. De Fransman schoof koelbloedig binnen: 0-2.

Terwijl het bezoekersvak ontplofte, besefte Union dat het voor een aartsmoeilijke klus stond. Drie keer scoren was nu de boodschap. De inzet en dadendrang van de Brusselaars was aandoenlijk, maar tot concrete kansen kwam Union niet meer, tot Laurent Lemoine in de toegevoegde tijd nog een own-goal liet optekenen. Meer dan een eerredder werd dat niet.

Zo mag Malinwa voor de zesde keer naar de finale van de beker. Daar wordt KAA Gent of KV Oostende de tegenstander. Uit de voorbije vijf finales puurden de Mechelaars slechts één trofee.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws