OFFICIEEL: Paris Saint-Germain maakt komst middenvelder wereldkundig

OFFICIEEL: Paris Saint-Germain maakt komst middenvelder wereldkundig

29-01-2019 10:14 Laatste update: 10:25
1

Paris Saint-Germain heeft zich versterkt met Leandro Paredes. De Argentijnse middenvelder komt over van Zenit Sint-Ptersburg en heeft een contract tot medio 2023 getekend.

"Ik ben trots op deze overstap", aldus de Argentijn. "Na mijn eerdere ervaringen in Italië en Rusland, krijg ik nu deze mogelijkheid."

Volgens Franse media betaalt PSG ongeveer veertig miljoen euro voor de 24-jarige middenvelder, die eerder uitkwam voor Boca Juniors, Chievo, AS Roma en Empoli. Sinds 2017 was hij actief bij Zenit. Trainer Thomas Tuchel van de Ligue 1-koploper wilde koste wat kost een nieuwe middenvelder, aangezien Adrién Rabiot zijn contract niet wil verlengen en is verbannen uit het eerste elftal.

PSG was nadrukkelijk in de markt voor Ajacied Frenkie de Jong, maar die koos op het laatste moment voor FC Barcelona. De Franse topclub wint dus wel de race om Paredes, die ook werd gelinkt aan Chelsea. De middenvelder speelde negen interlands voor Argentinië. Hij maakte vorige zomer geen deel uit van de WK-selectie.