'Stanciu is 7,5 miljoen waard, Anderlecht houdt daar flink deel aan over'

'Stanciu is 7,5 miljoen waard, Anderlecht houdt daar flink deel aan over'

Gepubliceerd: donderdag 31 januari 2019 om 22:15do 31-01-2019 om 22:15

Laatste update: donderdag 31 januari 2019 om 22:15do 31-01-2019 om 22:15

De transfer van Nicolae Stanciu is officieel afgerond. De Roemeense middenvelder trekt niet naar Al Wasl, maar tekende een overeenkomst in Saoedi-Arabië bij Al-Ahli.

Dat is goed nieuws voor Marc Coucke en RSC Anderlecht, want de Brusselaars hebben bij de transfer van Stanciu naar Sparta Praag een mooi percentage op de doorverkoop afgedwongen. Over de transfersom werd nog niet gecommuniceerd, maar Stanciu tekende wel een contract voor 3,5 seizoenen bij de topclub uit Saoedi-Arabië.

De transfer van de Roemeen werd eerder al aangekondigd, maar de bestemming is eerder verrassend. Stanciu werd vooral gelinkt aan Al Wasl in de Verenigde Arabische Emiraten. Bij die club is zijn landgenoot Laurentiu Reghecampf de coach. Dat is de echtgenoot van Anamaria Prodan en zij is dan weer de zaakwaarnemer van… Stanciu.

Update 22.15: De transfersom voor Stanciu is nu ook uitgelekt. In eerste instantie was er sprake van een bedrag van tien miljoen euro, maar volgens Sudinfo is dat een beetje overdreven. Het Waalse medium meldt dat Al-Ahli uiteindelijk 7,5 miljoen op tafel legt. Van dat totaal houdt Anderlecht 1,1 miljoen over. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws