Veel lof voor Rode Duivel: Beste transfer van de laatste tien jaar

Veel lof voor Rode Duivel: "Beste transfer van de laatste tien jaar"

28-01-2019 22:16
3

Axel Witsel speelt momenteel de pannen van het dak bij Borussia Dortmund in de Bundesliga. De Rode Duivel is één van de sleutelspelers in de ploeg van Lucien Favre en wordt door de CEO van Dortmund omschreven als de beste transfer van de laatste tien jaar.

De Belgische middenvelder verliet afgelopen zomer de Chinese Super League om aan de slag te gaan in Duitsland. Die transfer is voorlopig een schot in de roos. Met zijn ploeg staat Witsel momenteel aan de leiding in de Bundesliga met zes punten voorsprong op Bayern München.

Witsel speelde al 26 officiële wedstrijden voor zijn nieuwe club en scoorde daarin al vijf keer. "Axel is een heel belangrijke speler voor ons. Samen met onder andere Marco Reus is hij één van onze absolute leiders", vertelde Michael Zorc, CEO van Dortmund, aan het Duitse Bild.

"Witsel is de beste transfer van Borussia van de laatste tien jaar. Hij is extreem belangrijk voor ons. Hij straalt veel zelfvertrouwen uit, zowel op als naast het veld. Hij geeft ons voetbal de juiste structuur. Axel is een speler van wereldklasse", besloot Zorc.

Lees ook: Scorende Witsel en Hazard denderen door in Duitsland, verlies voor Casteels