CEO Union over KV Mechelen: “Rekening houden met clubs die verdwijnen”

CEO Union over KV Mechelen: “Rekening houden met clubs die verdwijnen”

28-01-2019 18:14
2

CEO van Union Philippe Bormans was te gast in het praatprogramma VISTA!. Daarin liet Bormans zich uit over de schandalen en de eventuele gevolgen voor de clubs uit 1B.

“De laatste maanden -met het al dan niet schandaal wat er zit aan te komen- moeten we voorbereid zijn op een situatie waarbij er volgend jaar één of twee clubs misschien verdwijnen”, begint Bormans. “Het enige dat we in het voetbal hebben is onze geloofwaardigheid. En als we straks in een situatie komen waarbij de ene club zich benadeeld voelt en de andere probeert aan te vallen, weten we niet meer wie waar nog gaat starten in de maand erna.”

”Dat zou het ergste zijn wat het Belgische voetbal kan overkomen”, vervolgt Bormans. “Het is misschien een mogelijkheid om de opening te houden om 24 clubs, min het aantal gestrafte clubs, over te houden voor volgend jaar. Dan kunnen we op termijn nog afbouwen naar 20 of 18. In een overgangsjaar zal dat één competitie zijn. De situatie is zoals ze is en valt nu heel ongelukkig.”

KV Mechelen
Bormans hoopt echter dat Malinwa onschuldig blijkt te zijn. “Maar ik hoop dat KV Mechelen vrijgesproken wordt. Anderzijds: als er wel effectief iets gebeurd is, moeten ze gestraft worden. Het is heel moeilijk om daar uitspraken over te doen. Wij moeten ons gewoon focussen op het sportieve en niet kijken naar anderen”, aldus Bormans.