OFFICIEEL: Toptalent van Manchester City trekt naar Schalke 04

OFFICIEEL: Toptalent van Manchester City trekt naar Schalke 04

30-01-2019 19:05

Schalke 04 staat op het punt zich te versterken met Rabbi Matondo. Volgens The Telegraph heeft de Bundesliga-club met Manchester City overeenstemming bereikt over een deal. Schalke is bereid een slordige 13 miljoen euro te betalen voor de tiener. 

Matondo (18) staat in Manchester te boek als een van de grootste talenten van de club. Bondscoach Ryan Giggs liet de aanvaller eind 2018 al debuteren in de nationale ploeg van Wales. Onder City-manager Pep Guardiola komt Matondo voorlopig niet in aanmerking voor speelminuten in de Premier League. Daarom kiest de tiener er nu voor om zijn geluk te beproeven in de Bundesliga. 

Afgelopen week schreef The Sun al dat onder meer Bayern München, Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, RB Leipzig en TSG Hoffenheim belangstelling hadden voor Matondo. The Telegraph weet dat Schalke de nieuwe club wordt van de buitenspeler. Schalke is met Man City akkoord over een transfersom van 13 miljoen euro. Naar verwachting maken beide clubs de transfer maandag of dinsdag wereldkundig. 

In Engeland spreekt met nu al van 'een tweede Jadon Sancho'. De Brit koos er in de zomer van 2017 voor om Man City transfervrij in te ruilen voor Dortmund. Daar is Sancho inmiddels uitgegroeid tot een van de revelaties van de Duitse competitie. In 2018 debuteerde Sancho in de nationale ploeg van Engeland. Meerdere Engelse talenten kozen de afgelopen jaren voor een avontuur in Duitsland.

Update 30/01, 19.05: De achttienjarige Rabbi Matondo mag zich officieel speler van Schalke 04 noemen. De veelbelovende aanvaller komt over van Manchester City en heeft woensdag zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2023. "We hebben heel lang aan de komst van Rabbi gewerkt, omdat we overtuigd zijn van zijn potentie", reageert trainer Domenico Tedesco. "Hij is extreem snel en technisch sterk."