UPDATE: Mechelen moet verdediger drie matchen missen in promotiestrijd

UPDATE: Mechelen moet verdediger drie matchen missen in promotiestrijd

Gepubliceerd: vrijdag 1 februari 2019 om 15:17vr 01-02-2019 om 15:17

KV Mechelen pakte afgelopen weekend een punt tegen Beerschot Wilrijk (0-0). In de topper kreeg German Mera een rode kaart. KV Mechelen moet nu vrezen voor een serieuze schorsing van de verdediger.

Maandag stelde het Bondsparket van de KBVB een minnelijke schikking voor van vier speeldagen. KV Mechelen moet nu oordelen of het deze sanctie aanvaard of niet. De (eventuele) schorsing gaat in vanaf 30 januari.

Concreet wil dat zeggen dat Mera de matchen tegen Westerlo, Oud-Heverlee Leuven, Tubize en Union. Het gaat om vier speeldagen van de Proximus League. Mechelen moet niet vrezen dat het Mera in de bekermatch tegen Union mist.

Tegen Beerschot Wilrijk deelde Mera een slag uit en kreeg daarvoor rood. In dezelfde fase kreeg ook Rob Schoofs rood. Hij kreeg twee keer geel en moet daarom één wedstrijd brommen. 

Update 28/01, 18u24: KV Mechelen gaat niet akkoord met de vier speeldag die het bondsparket voorstelde voor German Mera. Dinsdagmiddag zal het bondsparket en Mera hun argumenten voorleggen aan de Geschillencommissie.

Update 29/01, 20.40: De Geschillencommissie heeft het beroep van KV Mechelen bekeken en de schorsing van Mera aangepast. De verdediger moet drie matchen vanuit de tribune bekijken en een boete van 1.500 euro betalen. Een stevige domper voor Mechelen in volle promotiestrijd.

Update 01/02, 15.17: Ook het beroep van KV Mechelen heeft niets uitgehaald. De Geschillencommissie Hoger Beroep heeft Mera geen schorsingsvermindering gegeven. Hij blijft daarmee drie wedstrijden geschorst.

Poll

Is een schorsing van vier speeldagen terecht

(430 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws