UPDATE: Mechelen moet verdediger drie matchen missen in promotiestrijd

UPDATE: Mechelen moet verdediger drie matchen missen in promotiestrijd

Gepubliceerd: vrijdag 1 februari 2019 om 15:17vr 01-02-2019 om 15:17

KV Mechelen pakte afgelopen weekend een punt tegen Beerschot Wilrijk (0-0). In de topper kreeg German Mera een rode kaart. KV Mechelen moet nu vrezen voor een serieuze schorsing van de verdediger.

Maandag stelde het Bondsparket van de KBVB een minnelijke schikking voor van vier speeldagen. KV Mechelen moet nu oordelen of het deze sanctie aanvaard of niet. De (eventuele) schorsing gaat in vanaf 30 januari.

Concreet wil dat zeggen dat Mera de matchen tegen Westerlo, Oud-Heverlee Leuven, Tubize en Union. Het gaat om vier speeldagen van de Proximus League. Mechelen moet niet vrezen dat het Mera in de bekermatch tegen Union mist.

Tegen Beerschot Wilrijk deelde Mera een slag uit en kreeg daarvoor rood. In dezelfde fase kreeg ook Rob Schoofs rood. Hij kreeg twee keer geel en moet daarom één wedstrijd brommen. 

Update 28/01, 18u24: KV Mechelen gaat niet akkoord met de vier speeldag die het bondsparket voorstelde voor German Mera. Dinsdagmiddag zal het bondsparket en Mera hun argumenten voorleggen aan de Geschillencommissie.

Update 29/01, 20.40: De Geschillencommissie heeft het beroep van KV Mechelen bekeken en de schorsing van Mera aangepast. De verdediger moet drie matchen vanuit de tribune bekijken en een boete van 1.500 euro betalen. Een stevige domper voor Mechelen in volle promotiestrijd.

Update 01/02, 15.17: Ook het beroep van KV Mechelen heeft niets uitgehaald. De Geschillencommissie Hoger Beroep heeft Mera geen schorsingsvermindering gegeven. Hij blijft daarmee drie wedstrijden geschorst.

Poll

Is een schorsing van vier speeldagen terecht

(430 stemmen)

Plaats een reactie

maandag 28 januari 2019 om 17:48
Hij moet dit niet doen maar het was ook geen uppercut . Als Beerschot Wilrijk supporter zou ik tevreden moeten zijn met 4 speeldagen maar gerechtigheid is ook op zijn plaats en daarom zouden 2 weken toch moeten volstaan .
Het is ook door het ophitsende gedrag van Vrancken dat sommige KV spelers soms over de rooie gingen .
Vind ik leuk
Intel +1617
maandag 28 januari 2019 om 22:26
Van die 2 speeldagen daarmee ben ik akkoord . Maar Vreven kan er ook wat van , op dat vlak zijn het zowat dezelfde type's . Ik vond dat het wel nog meeviel zo een agressieve match vond ik het niet , beetje saaie match eigenlijk stond ook wel veel op het spel . Uiteindelijk was ik blij met da punt .
Vind ik leuk
maandag 28 januari 2019 om 23:56
Mijn voetbalhonger was zeker niet gestild en je snapt niet dat zowel Vreven als Vrancken niet beter kunnen omgaan met zulke situaties en door hun ervaring juist de spelers tot kalmte aanmanen .
Verder is het spijtig dat clubs zoals KV en BW niet beiden kunnen overgaan . Ik weet nog altijd niet of ik jullie succes moet wensen of hopen dat jullie gestraft worden want er hangt voor beide ploegen echt heel veel af .
Vind ik leuk
Intel +1617
dinsdag 29 januari 2019 om 20:16
Ja in zo een match moet ge wel vuur brengen hangt ook teveel vanaf om gewoon rustig te blijven . En als supporter wilt ge toch altijd verdiend overgaan en niet omdat de andere niet mag . Kv heeft er ook geen voordeel uitgehaald en heb de match al eens herbekeken louche dingen ziet ge daar niet echt in . En hoe zit het financieel bij wb ? Zijn ze kapitaalkrachtig genoeg om het waar te maken in 1ste ? Zoniet kunnen ze beter nog even in 1b blijven denk ik . Maar op termijn de 3 Antwerpse ploegen in 1ste zou ik wel mooi vinden .
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws