Titelstress bij Genk? Het viel op hoe nerveus Genk was op het veld

Titelstress bij Genk? "Het viel op hoe nerveus Genk was op het veld"

28-01-2019 14:46
7

KRC Genk is er zaterdag niet in geslaagd om de drie punten te pakken. In eigen huis ging het verrassend met 1-2 onderuit tegen Moeskroen. Een onverwachte nederlaag voor de titelkandidaat.

"Van de kant van Genk waren er gewoon te veel afwezigen om het soepele voetbal te brengen dat we gewend zijn van de leider", zegt Peter Vandenbempt bij Sporza.

Hij zag twee grote afwezigen bij de Limburgers. "Pozuelo is blijkbaar toch onmisbaar als draaischijf, aanspeelpunt en cement van de ploeg. Genk miste ook Berge, dat is toch een klein kratertje op het middenveld", klinkt het.

Nerveus Genk
De titelstress lijkt ook stilaan toe te slaan bij Genk. "Alles bij elkaar is deze uitschuiver geen ramp voor Genk. Al moet ik wel zeggen dat het mij tijdens de wedstrijd, en zeker voor de rust, opviel hoe nerveus Genk was op het veld", zegt Vandenbempt.

"Dat is misschien wel een aandachtspunt voor wat nog komt: rustig en cool blijven wanneer de titelstrijd echt losbarst, de druk groot wordt en ervaren concurrenten uit ik zal maar zeggen Brugge of Luik bijvoorbeeld mindgames gaan spelen", besluit hij.