B-elftal van Anderlecht maakt in oefenwedstrijd gehakt van bankzitters Kortrijk

28-01-2019 13:48 Laatste update: 14:38
3

KV Kortrijk en RSC Anderlecht kwamen afgelopen weekend wel in actie, maar beide ploegen besloten om maandag toch nog een oefenwedstrijd af te werken. Daarin toonde Anderlecht zich de sterkste. Het werd 4-0.

Bij beide ploegen kwamen heel wat A-spelers nog aan bod. Zo speelde Kortrijk met onder andere Christophe Lepoint, Hines-Ike, Ellohim Rolland en Imoh Ezekiel. Dat bleek echter niet genoeg om Anderlecht van doelpunten te houden.

Het meeste gevaar kwam dan ook van Anderlecht. Kenny Saief kon de doelman van Kortrijk aan het werk zetten, zonder gevolgen. Na 23 minuten voetballen van het toch raak. Luka Adzic liet Kortrijk-doelman De Smet geen kans.

Enkele minuten later kon ook Doku voor een doelpunt zorgen. Hij verdubbelde de voorsprong van de thuisploeg. Daar bleef het ook bij tot de rust.

Meteen na de pauze waren de rollen omgedraaid en kon vooral Kortrijk voor het gevaar zorgen. Toch waren de doelpunten voor Anderlecht. Het was Adzic die met zijn tweede van de middag voor de 3-0 zorgen. Daar bleef het niet bij, via Dewaele werd het zelfs nog 4-0 voor de Brusselaars.