Paris Saint-Germain komt na rust los en wint dankzij Mbappé, Cavani en Di Maria

27-01-2019 23:10

Paris Saint-Germain blijft maar gaan in de Ligue 1 en heeft ook Stade Rennes aan de zegekar gebonden: 4-1. Het lijkt inmiddels vast te staan dan dat de topclub uit Parijs ook dit jaar kampioen wordt in Frankrijk. De voorsprong op nummer twee OSC Lille bedraagt inmiddels dertien punten.

PSG werd ook tegen Rennes gedragen door Edinson Cavani, Angél Di Maria en Kylian Mbappé. Cavani zorgde al voor de vroege voorsprong in het Parc Des Princes, al wist Rennes via M'Baye Niang verrassend gelijk te maken. De tegentreffer van Rennes bleek een incident, want daarna nam PSG het heft weer in handen.

Het duurde echter lang voor de ploeg van Thomas Tuchel zich los wist te rukken van Rennes. Een kwartier na rust werd PSG bevrijd door Di Maria. De Argentijn werd op eigen helft weggestuurd en stiftte de bal achter de Rennes-doelman.

Goed drukzetten van PSG zorgde kort daarna voor de beslissende 3-1 van Mbappé. Rennes slaagde er niet in om op te bouwen en verloor de bal rond de eigen zestien. Mbappé schoot uiteindelijk de derde treffer tegen de touwen. Een paar minuten later kon hij zijn tweede treffer maken, maar gunde hij de bal aan Cavani, die er zelf 4-1 van maakte. Rode Duivel Thomas Meunier viel tien minuten voor tijd in bij PSG. Hij loste Dani Alves af.