Verschaeren gidst Anderlecht voorbij Eupen: 'Geboorte van een nieuw supertalent?'

Verschaeren gidst Anderlecht voorbij Eupen: 'Geboorte van een nieuw supertalent?'

27-01-2019 22:57
20

Een zeventienjarige die RSC Anderlecht naar de overwinning loodst, dat gebeurt ook niet elke week. Tegen KAS Eupen (2-1) nam de piepjonge Yari Verschaeren zijn ploeggenoten echter op sleeptouw.

Het jeugdproduct van Anderlecht scoorde niet alleen de belangrijke gelijkmaker in de tweede helft, hij viel vooral op door voortdurend de bal op te eisen. Het Nieuwsblad was onder de indruk van zijn prestatie. 'Straf. Net toen we ons al voorbereidden op een zoveelste stuk over de crisis van Anderlecht, stond de amper zeventienjarige Yari Verschaeren op. Is dit de geboorte van een nieuw supertalent?', vraagt de krant zich af.

Op die vraag antwoordde Verschaeren zelf vanzelfsprekend niet, maar reageren deed hij wel na zijn geweldige match. "Ik heb de kans gekregen om te starten en heb er alles aan gedaan om het zo goed mogelijk te doen. Dan scoor ik ook nog, dat is prachtig. Natuurlijk had ik wat gezonde stress vooraf, maar het liep al goed met Peter Zulj. Het applaus bij mijn vervanging bezorgde mij toch wel kippenvel. Een fantastisch moment", besluit Verschaeren bij Sporza.

Lees ook: Anderlecht boekt zuinige overwinning met dank aan Verschaeren