Kop is eraf voor Rutten: Knap dat je je in deze situatie toch nog kan herpakken

Kop is eraf voor Rutten: "Knap dat je je in deze situatie toch nog kan herpakken"

27-01-2019 22:01
8

Voor Fred Rutten werd het een nagelbijtende, maar deugdoende zondagavond. De Nederlander boekte zijn eerste overwinning als trainer van RSC Anderlecht door KAS Eupen met 2-1 terug naar de Oostkantons te sturen.

Rutten was na afloop tevreden over wat hij gezien had. "Er zijn zeker nog verbeterpunten, maar deze zege is wel verdiend en we zijn er blij mee. Het team heeft veerkracht getoond. Als je, in de situatie waar Anderlecht in zit, met 0-1 de rust ingaat, is het knap dat je je toch nog kunt herpakken en de wedstrijd omkeren", strooit Rutten met lof bij Sporza.

Zijn collega aan de overkant, Claude Makelélé, had minder reden tot juichen. Bij het beslissende doelpunt van Ivan Santini stond assistgever Ivan Obradovic in een buitenspelpositie. Ondanks de aanwezigheid van de VAR ging het Brusselse feestje door. "Dit was ook mijn eerste wedstrijd met een VAR. Die brengt ons steeds dichter bij fair play, maar het blijft menselijke interpretatie", houdt Rutten zich op de oppervlakte over het doelpunt.