Verrassende deal tussen Atlético en Monaco: man van 100 miljoen verhuurd

Verrassende deal tussen Atlético en Monaco: man van 100 miljoen verhuurd

27-01-2019 15:02

Gelson Martins maakt het seizoen af in de Ligue 1. De Portugese vleugelaanvaller wordt per direct door AS Monaco gehuurd van Atlético Madrid. Dat maken beide clubs zondag bekend via de officiële kanalen. 

De 23-jarige Martins werd afgelopen zomer ingelijfd door Atlético. Nadat het contract van de international was ontbonden bij Sporting Portugal, signeerde hij een vijfjarig contract bij z'n nieuwe club. Martins kon transfervrij vertrekken uit Lissabon omdat de selectie van de club was aangevallen door hooligans. Een rechter oordeelde dat spelers het recht hadden om hun contract te verscheuren - en Martins maakte gebruik van die mogelijkheid.

Tijdens zijn eerste halfjaar in Madrid kwam Martins, die een afkoopsom van 100 miljoen euro meekreeg, echter weinig aan spelen toe. Slechts één keer posteerde trainer Diego Simeone hem in de basis in competitieverband. Martins viel zeven keer in. In Monaco krijgt de Portugees te maken met landgenoot Leonardo Jardim als trainer. Jardim werd eerder deze week aangesteld als opvolger van de ontslagen Thierry Henry.