Guardiola baalt van transfermarkt na mislopen De Jong: 'Ongelooflijk niveau'

Guardiola baalt van transfermarkt na mislopen De Jong: 'Ongelooflijk niveau'

27-01-2019 11:50
1

Pep Guardiola vindt dat Manchester City in de toekomst sneller én slimmer moet handelen op de transfermarkt om de beste spelers naar de club te kunnen halen. De Spaanse manager zag doelwit Frenkie de Jong deze week voor FC Barcelona kiezen.

Guardiola meent dat City kansloos is in de strijd met Real Madrid en FC Barcelona. "Het is bijna onmogelijk om met die clubs te concurreren vanwege het aanzien dat zij hebben", zegt hij in Engelse media, waaronder de BBC. Teleurgesteld in de Ajax-middenvelder is de Spanjaard niet. "Spelers moeten zelf kiezen. Als ze hier niet willen komen, dan is dat omdat ze liever elders zijn."

De tijden dat de Premier League-kampioen met de spierballen kon rollen op de transfermarkt, zijn voorbij, meent Guardiola. "Het is momenteel erg moeilijk om topspelers voor een goede prijs te halen. Bijna onmogelijk zelfs. Misschien moeten we de jonge spelers wat meer vertrouwen geven." De megatransfer van Neymar heeft de markt doen ontploffen. "Alles is flink gestegen. De prijzen zitten op een ongelooflijk niveau."

De succescoach pleit voor een salarisplafond. "Als er geen balans is, dan krijg je een probleem met de sfeer in de kleedkamer. Een van de goede dingen die City gedaan heeft, is zorgen voor balans. De realiteit is dat er niet slechts één of twee clubs enorme salarissen betalen. Het zijn er veel. Het is niet alleen Engeland. Het gebeurt ook in Italië, Spanje en Frankrijk."