Sporting pakt prijs, Tielemans verliest en puntenverlies voor Napoli

26-01-2019 23:08 Laatste update: 23:11

Sporting Portugal heeft de Taça da Liga gewonnen. In de finale van het tweede Portugese bekertoernooi werd FC Porto na strafschoppen verslagen. In de Serie A verloor Napoli punten.

Door een fout van doelman Renan Ribeiro kwam FC Porto op voorsprong. Ribeiro kreeg een schot van Héctor Herrera niet goed onder controle en Fernando profiteerde. Keizer leek zo naast zijn eerste prijs als hoofdtrainer te grijpen, maar in de derde minuut van de extra tijd kon hij alsnog juichen. De bal ging namelijk - na inmenging van de VAR - op de stip. Dost verzilverde het buitenkansje.

Een strafschoppenreeks moest daardoor uitsluitsel brengen. De Nederlandse spits nam de eerste penalty en haalde opnieuw de trekker over. Ploeggenoot Sebastián Coates schoot vervolgens echter huizenhoog over. Sporting haalde opgelucht adem toen ook Éder Militão miste namens Porto, gevolgd door missers van Hernâni en Felipe. Sporting en Keizer konden daardoor feest vieren.

Averij Napoli in titelstrijd met Juventus
Napoli heeft in de achtervolging op koploper Juventus twee dure punten verspeeld. De nummer twee van de serie A bleef in San Siro op 0-0 steken tegen AC Milan, dat vierde staat. Napoli is door het gelijkspel op 48 punten gekomen. Dat zijn er acht minder dan 'Juve' dat zondag bij Lazio speelt. Krzysztof Piatek maakte in de tweede helft zijn debuut voor de Milanezen. Bij Napoli kreeg Fabián Ruiz in blessuretijd zijn tweede gele kaart wegens hands. Dries Mertens werd tien minuten voor het einde naar de kant gehaald.

Monaco verliest ook na ontslag Henry
AS Monaco gaat ook na het ontslag van Thierry Henry door met verliezen. De Franse kampioen van 2017 moest in de degradatiekraker tegen Dijon met 2-0 buigen. Naldo, in de winter overgekomen van Schalke 04, werd voor de tweede week op rij met rood van het veld gestuurd. Hij moest vertrekken na een charge op de enkels van Julio Tavares. Youri Tielemans werd in de tweede helft vervangen. Monaco staat met vijftien punten op de voorlaatste plaats, met alleen Guingamp (veertien punten) onder zich.

Amusant duel in Bremen eindigt zonder winnaar
Het duel tussen Werder Bremen en Eintracht Frankfurt is in een spectaculair 2-2 gelijkspel geëindigd. De thuisploeg, waar Davy Klaassen de negentig minuten volmaakte, kwam tot twee keer toe op voorsprong door doelpunten van Maximilian Eggestein en Martin Harnik. Treffers van Ante Rebic en Sebastien Haller herstelden het evenwicht. Net als Haller stonden ook ex-Eredivisiespelers Jonathan de Guzman en Filip Kostic op het veld namens Eintracht. Jetro Willems zat de hele wedstrijd op de bank bij de formatie uit Frankfurt.

Atlétio Madrid boekt zakelijke overwinning
Atlético Madrid heeft een nipte overwinning geboekt op Getafe. De nummer zes van Spanje maakte in Madrid weinig aanspraak op de overwinning, al is dat aan de score niet te zien. Antoine Griezmann opende na 27 minuten de score en maakte daarmee zijn tiende treffer voor Atlético. Saúl zorgde tien minuten later voor de 2-0.

Atlético maakte geen haast om de voorsprong in de tweede helft te vergroten. Getafe eindigde het duel met negen spelers omdat Dakonam Djené en Leandro Cabrera twee keer geel kregen.

Promes leidt Sevilla naar dikke zege
Sevilla heeft met dank aan Quincy Promes een ruime zege geboekt op Levante. De gasten uit Valencia werden met 5-0 verslagen dankzij doelpunten van Wissam Ben Yedder, Pablo Sarabia, Andre Silva, Franco Vazquez en Quincy Promes. Laatstgenoemde maakte indruk voor Sevilla, want hij gaf ook de assist op de 2-0 van Andre Silva en versierde de penalty die de 4-0 opleverde. Het duel stond ook in het teken van het debuut van Max Wöber, die de negentig minuten volmaakte voor de Sevillianen.