Millwall stunt in blessuretijd en kegelt Everton uit de FA Cup

26-01-2019 23:25
1

Millwall heeft Everton verrassend uit de FA Cup gekegeld. Op The Den leek het lang uit te draaien op een 2-2 gelijkspel, tot de nummer negentien van het Championship in de 94e minuut hard toesloeg. 3-2 voor Millwall

Everton-manager Marco Silva begon tegen Millwall met een B-elftal, wat hem in eerste instantie geen problemen op leek te leveren. Richarlison zette The Toffees vlak voor rust op voorsprong, maar nog voor het rustsignaal kwam Millwall via Lee Gregory op gelijke hoogte. Het bleef vervolgens lang spannend in het stadion van Millwall. Cenk Tosun zorgde twintig minuten voor tijd voor de 1-2, maar ook de nieuwe voorsprong werd razendsnel hersteld.

Alles wees erop dat het in 2-2 zou eindigen, maar in de 94e minuut mocht Millwall een vrije trap nemen. De bal belandde voor de voeten van Murray Wallace, die niet nadacht en de bal binnen schoot. The Den ontplofte en Millwall hoort zondag wie de tegenstander is in de vijfde ronde van de FA Cup.

League One-hekkensluiter verrast
West Ham West Ham-manager Manuel Pellegrini had de nodige vaste waarden opgesteld, maar zij konden een enorme stunt niet voorkomen. Wimbledon, hekkensluiter in de League One, nam in de eerste helft brutaal de leiding met twee goals. Pellegrini wisselde drie keer in de rust, maar meteen na de onderbreking kwam de thuisploeg zelfs op 3-0. Lucas Perez en Felipe Anderson brachten de spanning vervolgens terug, maar de 4-2 betekende de beslissing.

Manchester City - Burnley 5-0
Ondanks het drukke schema verscheen City met de nodige sterren aan de aftrap, onder wie Kevin De Bruyne. De titelhouder van de Premier League deelde vanaf het eerste fluitsignaal de lakens uit en kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Danilo bediende Gabriel Jesus, die na een uitstekende actie doelman Nick Pope passeerde: 1-0.

City domineerde, maar nam pas na rust afstand. Bernardo Silva schoot via een Burnley-verdediger en de doelman raak. Even later was het de beurt aan De Bruyne, die doel trof met een heerlijk schot van afstand. Kevin Long maakte er met een eigen doelpunt 4-0 van, waarna het slotakkoord voor invaller Sergio Agüero was. De Argentijnse topschutter benutte een strafschop.