OFFICIEEL: Lokeren laat overbodige pion naar de Verenigde Staten vertrekken

OFFICIEEL: Lokeren laat overbodige pion naar de Verenigde Staten vertrekken

26-01-2019 16:35 Laatste update: 16:52
2

KSC Lokeren heeft per direct afscheid genomen van Juan Pablo Torres. De 19-jarige Amerikaan keert terug naar zijn geboorteland om uit te gaan komen voor New York City FC. 

New York City FC maakte de komst van Torres zaterdag via de officiële kanalen wereldkundig. Torres heeft volgens de Amerikanen een meerjarige contract getekend. De exacte details, waaronder de transfersom, is niet naar buiten gebracht. Torres had bij Lokeren nog een contract tot medio 2020, met een cluboptie voor een extra jaar, maar was compleet overbodig bij de rode lantaarn.

Lokeren nam Torres in de zomer van 2017 over van Georgia United. In anderhalf jaar tijd kwam de verdedigende middenvelder niet verder dan slechts twee optredens. Zijn laatste duel voor de Waaslanders dateert van 19 november 2017 (0-3 verlies tegen KAA Gent). Sindsdien raakte Torres uit beeld. Torres zelf is dan ook blij met de overstap. ''De club is erin geslaagd om zichzelf neer te zetten als één van de toonaangevende teams in de Major Soccer League. Toen New York City FC mij een voorstel deed, was de keuze makkelijk'', zegt Torres op de website van zijn nieuwe werkgever.

Torres staat in eigen land bekend als een grote belofte. Mede dankzij zijn vier goals en drie assists won de nationale U20 in 2018 het Concacaf-kampioenschap.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie